سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
امام خمینی

حوزه/ ملت ایران باید بداند که اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا عمدا کنار بگذاریم سیلی محکمی خواهیم خورد.

خبرگزاری حوزه | امام خمینی(ره)، رهبر حرکت عظیم ملت ایران بود که سبب تحولی عظیم در مسیر تاریخ شد؛ ایشان بنیانگذار یک مکتب فکری، سیاسی و اجتماعی می باشد و ملت ایران نیز با پیروی از این مکتب در مقابل ظلم نظام شاهنشاهی ایستاده و مشغول حرکت دراین مسیر شدند.

قطعا چنانکه رهبر انقلاب بارها تأکید کرده‌اند این انقلاب بی نام خمینی(ره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست و بی شک موفقیت این انقلاب با نام امام خمینی(ره) و اندیشه ایشان گره خورده است؛ چراکه امام هم معمار و طراح و نظریه پرداز این انقلاب بود و هم بنیانگذار شجره طیبه انقلاب اسلامی؛ بنابراین نظام جمهوری اسلامی برای بقا و استمرار حرکت بالنده‌ای که امام عظیم الشأن انقلاب آغاز کرد چاره‌ای ندارد جز اینکه خود را با آرمانها و اندیشه های امام راحل منطبق کند.

از این رو بر همه علاقه مندان امام و انقلاب اسلامی علی الخصوص مسئولان نظام جمهوری اسلامی شناخت مستمر سیره، اصول و اندیشه‌های امام لازم و واجب است تا بتوانند نظام را منطبق بر آن اصول مدیریت کنند.

ملت ایران باید بداند که اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا عمدا کنار بگذاریم سیلی محکمی خواهیم خورد. بازخوانی اندیشه امام خمینی(ره) لازمه صیانت از امام و انقلاب است. پس قدم اول در صیانت از آرمان‌های امام و انقلاب شناخت ویژگی های این مکتب می باشد.

یکی از ویژگی های مکتب امام(ره) اعتماد به قدرت پروردگار است که موجب می شد امام بزرگوار در مواضع انقلابی خود صریح باشد. نه اینکه نمی‌دانست قدرت ها بدشان می آید و عصبانی می شوند، می دانست؛ اما به قدرت الهی و نصرت الهی باور داشت.

ایمان امام به تحقق وعده های الهی و اعتماد به نیروی الهی نه تنها در ایران منجر به وقوع انقلاب اسلامی گردید، بلکه توانست طلیعه و الگویی متفاوت از مردمسالاری را در دنیا به نمایش بگذارد و سبب بیداری اسلامی در جای جای کره‌ی خاکی شود.

امام بزرگوار رمز پیروزی بر اجانب و کوتاه کردن دست استکبار را ایمان و تعهد به اسلام میدانند : «امروز ایران اسلامی به برکت ایمان قوی و تعهد به اسلام ... دست شرق و غرب و انگل های منحرف را از کشور خود کوتاه، و به هیچ قدرتی اجازه نمی دهد کوچک ترین دخالتی در کشور اسلامی ایران نماید ... ملتی که بین ذلت و شهادت، دومی را انتخاب نموده است شکست پذیر نیست.»[۱]

نکته‌ی دیگر در اندیشه امام حمایت از محرومان و مستضعفان و مخالفت با کاخ نشینان بود؛ امام نابرابری اقتصادی را با شدّت و حدّت رد میکرد؛ اشرافیگری را با تلخی رد میکرد؛ به معنای واقعی کلمه، امام طرف‌دار عدالت اجتماعی بود؛ طرف‌داری از مستضعفان شاید یکی از پر تکرارترین مطالبی است که امام بزرگوار ما در بیاناتشان گفتند.

« ‏‏ما باید کوشش کنیم که اخلاق کاخ نشینی را از این ملت بزداییم. اگر بخواهید ملت‏‎ ‎‏شما جاوید بماند و اسلام را به آن طوری که خدای تبارک و تعالی می خواهد، در جامعۀ‏‎ ‎‏ما تحقق پیدا کند، مردم را از آن خوی کاخ نشینی به پایین بکشید،‌...»[۲] واگر خدای ناکرده این خوی کاخ نشینی در بین مسئولین ما بوجود آمد باید فاتحه دولت را بخوانیم : « ما بحمدالله امروز همۀ دست اندر کارهایمان کاخ نشین‏‎ ‎‏نیستند. دولت ما یک دولت کاخ نشین نیست. آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا‏‎ ‎‏کرد، آن روز است که باید ما فاتحۀ دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیس جمهور‏‎ ‎‏ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخ نشینی بیرون برود و به کاخ نشینی توجه بکند، آن‏‎ ‎‏روز است که انحطاط ... پیدا می شود. آن‏‎ ‎‏روزی که مجلسیان خوی کاخ نشینی پیدا کنند خدای نخواسته، ... آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم.»[۳]

اینها و بسیاری از ویژگی های دیگر جزء اصول خدشه ناپذیر امام خمینی(ره) بود که امروز به دلیل فراموشی راه و اندیشه امام گریبانگیر دولتمردان جمهوری اسلامی شده است . برخی از آنها هم کاخ نشین شده اند و هم اعتماد به قدرت الهی را فراموش کرده اند و اگر این مسیر خطا اصلاح نشود باید فاتحه دولت و ملت را بخوانیم.

     

علی رستمی

    

پی نوشت ها:


[۱] . صحیفه  امام، ج۱۹، ص۳۴۱ و ۳۴۲

[۲] . همان ج ۱۷ ص ۳۷۵ ‎

[۳] . همان ج ۱۷ ص ۳۷۶

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha